سیب و سینما

آموزش کارگردانی و فیلمنامه نویسی

سیب و سینما

آموزش کارگردانی و فیلمنامه نویسی

  • ۰
  • ۰

آتالوناژ: به اصلاح رنگ و فیلم در مرحله ی پایانی تدوین می گویند که درآن نور و رنگ تصاویر به گونه های همسان اصلاح میشوند

آداپته : اقتباس از آثار دیگران ویا از عرصه های دیگری هنری درسینما را گویند. متاسفانه اقتباس ویا آداپته درسینمای ایران به شکلی بسیار غیرحرفه ای صورت

می گیرد مانند فیلم « شوخی » این فیلم ازروی « قهرمان» ساخته « استیون فریزر» با بازی درخشان داستین هافمن ساخته شده که میشود گفت سرقت است تا اقتباس .

آرک: نوری قوی وسفید رنگ که درصحنه های وسیع مورد استفاده قرار می گیرد.

آنونس : فیلم کوتاهی که برای تبلیغ ومعرفی یک فیلم تهیه می شود.

آیریس: آیریس یا دیافراگم، قطع های تعبیه شده در دوربین فیلمبرداری و عکاسی است که ساختمانی چون عنبیه چشم دارد و میزان نوردهی به نگاتیو را کنترل می کند.

آپرای صابونی: درآغاز به سریالهای کم ارزش تلویزیونی گفته می شد که به صورت مداوم پخش می شد وبعدها این اصطلاح به سینما نیزراه یافت. علت استفاده ازاین اصطلاح این بود که مخاطب های این نوع ، زنانی بودند که حین کار درآشپزخانه آن ها را میدیدند و تبلیغ کالاهای شوینده دراین گونه فیلم ها رایج بود. سریال « دوستان » چندین سال است که در تلویزیون آمریکا پخش می شود ، ازاین گونه فیلم هاست.

اپیزود: هرقسمت ازیک فیلم کوتاه چندقسمتی کامل که با درونمایه یا مضمونی به دیگر قسمت ها متصل می شود، هرچند هرقسمت داستان متفاوتی داشته باشد. مثل فیلم « یازده سپتامبر» که توسط یازده فیلمساز ازجمله سمیرا مخملباف ساخته شد

ویا فیلم اپیزودیک « کابوس » ساخته ی برادران« تاویانی » . تازه ترین نمونه آن ، فیلم « بلیت » است که کیارستمی به همراه دوکارگردان دیگر سازنده ی یک قسمت آن هستند .

اسپلایس: چسباندن انتهای دوقاب ( فریم ) درمرحله ی تدوین به نحوی که یک نوار ممتد تشکیل دهنده، اسپلایس نامیده می شود.

اسپلایسر: دستگاهی است که هنگام تدوین برای چسباندن قطعه های فیلم به یکدیگر به کار می رود.

استودیو: فضایی است بسته که شبیه مکانهای فیلم بازسازی می شود.

اسلپ استیک: اسلپ استیک به نوعی از فیلم های صامت کمدی گفته می شود که عنصر تحرک و بزن بکوب درآنها چشمگیر است. ، بنیانگذار این نوع کمدی « مک سنت » آمریکایی است. این نوع در سالهای 1910 تا 1920 رواج داشت اما به تدریج افول کرد. فیلم های آن دوره « لورل وهاردی » و « هارولد لوید » ازجمله ی این کمدی هاست.

اکسپرسیونیسم: نهضتی ادبی- هنری است که درفاصله ی سالهای 1903 تا 1933 درآلمان وجود آمد. ویژگی های این نهضت نگریستن به جهان از دریچه ی عواطف و احساسات است . در آثار اکسپرسیونیستی ، واقعیت به همان شکل که به نظر هنرمند می رسد، بیان می شود.

بدل کار: فردی چابک و ماهر و هنرور که در صحنه های خطرناک پرش، انفجار ، تصادف و.... به جای بازیگر حرفه ای ایفای نقش می کند.

 اکشن: حرکت و رفتار بازیگران نسبت انیمیشن: انیمیشن به نقاشی متحرک گفته می شود. امروزه غالبا مراد ازاین اصطلاح، فیلم های مرسوم به کارتون ویا فیلم هایی است که ترکیبی از نقاشی متحرک و فیلم به معنی مصطلح آن است. گفتنی است فیلم های کارتونی درواقع نقاشی های بیجان فراوانی هستند که در فرایند فیلمبرداری تک فریم جان می گیرند. در شرایط کنونی و درحالی که فناوری پیشرفت گسترده ای یافته است. انیمیشن سازی دشواری گذشته را ندارد و اینک با استفاده از رایانه، آسان تر انجام می پذیرد. شرکت « والت دیزنی » ، مشهورترین تولید کننده ی فیلم های انیمیشنی است و معروف ترین شخصیت های « دیزنی »

تام و جری ، میکی ماوس ، دانلدک و گوفی است.، از فیلم های مشهور اخیر انیمیشنی می توان به « شرک » ،« شیر شاه » و « در جستجوی نیمو » اشاره کرد.



  • ۹۳/۱۲/۲۹
  • ehsan jaberi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی